sábado, 22 de mayo de 2021

L'ENSENYAMENT DE LA MÚSICA EN L'ERA DE LES NOVES TECNOLOGIES

 << És inqüestionable que l'educació s'oposa frontalment a la cultura imposada als adolescents pels mitjans de la comunicació, els venedors de música i de màquines de música. >>


Actualment, la gran majoria de persona recorren a les noves tecnologies per a quasi tot. Això ocorre amb la música, perquè endinsar-nos en el món virtual ha aconseguit que ens endinsem molt més en el món musical. 

El "transistor", la ràdio, enregistraments, discos, altaveus, aplicacions, concerts, etc... Han permés ressaltar diversos trets del resultat musical. 

Durant cinc segles almenys, les pràctiques musicals cultes se centraven en la partitura. I ara? Ara tot ha canviat. Encara així, la música "d'abans", acabe que utilitzem els joves, continua sent base per a l'aprenentatge a un nou salt en la música, aconseguint d'aquesta manera la quantitat de tipus de música que tenim la sort d'escoltar. Estils com: el Jazz, Flamenc, Pop, Rock, *House, *Country, Disc, Metall, *Reggaeton, Rap... Música que aconsegueix evadir-nos del món. Per això, la total importància d'aquesta com a investigació i com a ensenyament a les escoles. 


<< L'escola crea, doncs, un vincle amb el mitjà professional de la investigació musical, però també amb centenars de milers de compositors aficionats amb els quals els alumnes i alumnes es mesclaran prompte i als quals educa també indirectament>> 


Alliberar els "Universos Musicals" mitjançant les noves tecnologies ha sigut tot un èxit, perquè per exemple, dotar les aules amb aparells electrònics (ordenadors, altaveus, PDI...) permet esprémer al màxim el que es vol transmetre musicalment a l'alumnat. Les representacions espectrals ajuden l'alumne/a a veure la música amb les lupes apropiades. Formes, corbes, núvols, masses, colors... Convidant constantment a manipular els components de la música, els alumnes/as treballen el material, seleccionen els sons per a afinar les seues tècniques, esculpeix elements per a fer-nos sonar millor, crea timbres sovint inaudits per a les necessitats des de la seua creació. El professor/a segueix i vela per una pedagogia llavors... "polifònica". Significativament, aquestes tècniques, es diuen TICCE (tecnologies de la informació, comunicació i creació per a l'educació). 


Necessitem que hi haja música en el món, necessitem la música per a viure en harmonia. 

Delalande, F. (2004, 19 abril). La enseñanza de la música en la era de las nuevas tecnologías. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=1049862. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=1049862 


Aprofite aquest entrada del blog per a recomanar-vos una de les meues cançons favorites en el món, que m'acompanya sempre tant en els moments dolents com en els bons: "Si te vas..." - Extremoduro. 

viernes, 21 de mayo de 2021

RECURSOS EDUCATIUS OBERTS (REO) QUE SÓN?

La Fundació William and Flora Hewlett defineix els Recursos Educatius Oberts (REO) com: "recursos per a

 l'ensenyament, l'aprenentatge o la recerca que es troben al domini públic o bé que han estat publicats amb una

 llicència de propietat intel·lectual que permet que se'n faci un ús lliure. Els recursos educatius oberts inclouen cursos

 complets, materials del curs, llibres de text, vídeos en streaming, exàmens, software i qualsevol altra eina o material que

 pugui ser utilitzat per donar suport a l'accés del coneixement."  

Segons la declaració de la Unesco (2012) els Recursos Educatius Oberts (REO) són: "materials d'ensenyament,

 aprenentatge i investigació en qualsevol suport o en qualsevol altre tipus, que sigui de domini públic o que hagi estat

 publicat en una llicència en obert que permeti l'accés gratuït als materials, així com l'ús, la seva adaptació i

 redistribució per altres sense cap mena de restricció o amb restriccions limitades". 

L'ús de les llicències Creative Commons proporcionen 5 punts clau a l'hora d'utilitzar els REO:

  1. Conservar (Retain) fer i guardar còpies.
  2. Reutilizar (Reuse) el recurs original o el reeditat en altres contexts.
  3. Revisar (Revise) per adaptar, millorar o actualitzar el recurs educatiu.
  4. Combinar (Remix) amb un altre recurs per produir nous recursos.
  5. Redistribuir (Redistribute) fer les còpies que necessitem per compartir.




Espere que us haja servit d'ajuda :)


domingo, 16 de mayo de 2021

QUE PASSARIA SI UN POGUERA FER MÉS EFICIENT EL SEU SOMNI?

Les noves tecnologies han portat al món 24 hores de productivitat i treball, i això és gràcies al nostre ritme cardíac natural i de la necessitat que té el nostre cos i la nostra ment de dormir. Cal destacar que el ritme cardíac és l'encarregat de dictar el nivell d'energia que tenim durant un dia. 


Donen Gartenberg, científic especialista del somni, ens conta que recentment han dut a terme un experiment global sobre aquest ritme cardíac, que està posant en perill la salut del nostre somni i, en conseqüència, la nostra qualitat de vida. 

Creiem que podem viure sense dormir prou, quan l'única cosa que aconseguim amb això és crear una gran crisi de salut. 

Hi ha tres etapes del somni: somni lleuger, REM i somni profund. 


El que intente aquest científic és buscar la manera de dormir més profundament, llavors va provar amb quasi tots els dispositius i *gadgets possibles. Fins i tot canvie els seus menjars, exercici i exposició a la llum, però no trobava la manera de dormir més profundament, fins que va conéixer al Dr. Dmitry Gerashchenko, de l'Escola de Medicina d'Harvard. Tots dos van investigar a partir d'uns sons posat en el moment correcte del somni de la gent, podien fer que aqueixes persones dormiren més profunda i eficientment. 

Actualment, continuen intentant desenvolupar l'ambient de so perfecte i l'hàbitat del somni, per a millor la salut del somni de les persones a tot el món. Així, tal vegada, la vida seria molt millor. 

Gràcies.

L'ENSENYAMENT DE LA MÚSICA EN L'ERA DE LES NOVES TECNOLOGIES

 << És inqüestionable que l'educació s'oposa frontalment a la cultura imposada als adolescents pels mitjans de la comunicació,...